DRÖMKLÄNNINGAR

FRÅN VISION TILL VIGSEL

Nedan finner du inspiration från tidigare Calmius éve brudar och deras upplevelse. För det är en magisk upplevelse att få skapa din egna klänning.
Johannas ord om oss:

Hur skulle du beskriva Calmius éve?
Lyxiga tyger, personligt och engagerat i att jag ska få just min unika drömkläninng

Varför valde du att skapa din klänning med just Calmius éve?
Det känns som att Calmius éve gör klänningar som inte finns någon annanstans på marknaden så när jag hittade Amanda och hennes stil så kändes det precis som det jag hade önskat men inte hittat.

Hur var det att få bära sin egendesignade drömklänning på bröllopet?
Det var så himla rolig process att få vara delaktig i varje litet val från undertyg till hur hög slitsen skulle vara osv. Svårt men otroligt roligt och jag kände mig så stolt och glad och vacker när jag äntligen fick bära min drömklänning på den stora dagen.

Vad har varit det bästa i klänningsprocessen?
Att få peta och prova i efterhand istället för att bestämma allt till 100% från start. Vi ändrade om en del på sista provningen och det kändes så himla skönt att kunna få vara öppen för det längst processen!

Vad skulle du säga till en blivande brud om oss?
Våga fråga, inga frågor är dumma och kom ihåg att prova andra klänningar längst med vägen för att enklare kunna förklara vad du gillar och inte gillar. Exakt var ett axelband sitter, hur brett eller smalt det ska vara eller hur hög slitsen ska vara är unikt för just dig så ju bättre du känner till vad du gillar på din kropp desto lättare blir det för Amanda och teamet att skapa din magi. Och ha KUL i processen!

Foto: Malin Norlen
Emily ord om oss:

Hur skulle du beskriva Calmius éve?
– Ett företag som sätter kunden främst. Nytänkande och innovativt. Calmius éve är otroligt lyhörda och flexibla. Alla visioner kan bli verklighet! Ägarna är otroligt noggranna och ser till att återkoppla med information till kunden ofta. Otroliga på att ta en idé och göra den ännu bättre!

Varför valde du att skapa din klänning med just Calmius éve?
– Min drömklämning fanns bara i mina tankar. Jag valde just er för att ni förstod min vision från sekund 1. Jag visste att jag inte ville ha en traditionell klänning och då fanns ni där och hörde mina idéer. Ni gjorde mina tankar till verklighet.

Hur var det att få bära sin egendesignade drömklänning på bröllopet?
– Den mest magiska känslan. Så ofantligt speciellt att få bära något som ingen annan har. Jag har aldrig känt mig så vacker! En klänning skapad för bara mig och ingen annan. Att få höra kommentarer om hur otrolig klänningen var gör ju att man sträcker på sig lite extra eftersom man själv har varit med under designprocessen.

Vad har varit det bästa i klänningsprocessen?
– Att kunna se alla steg så tydligt. Att få vara med och styra hur den färdiga klänningen ska se ut. Pirret i magen då nya bilder på klänningen skickas till en. Och alla fittings! Men det absolut bästa med processen är hur mycket starka känslor klänningen dragit fram i en. Det har fällts en hel del happy tears under förloppet.

Vad skulle du säga till en blivande brud om oss?
– Om du inte vill ha en ”vanlig” traditionell klänning som det finns många likadana exemplar av så ska du välja Calmius éve. De skapar dina drömmars klänning x 10. Otroligt varmhjärtade människor som är bra på att skapa relationer och får en att känna sig som the only girl in the world!

Clara Reijers ord om oss:

”Det var ett väldigt enkelt val att välja Calmius éve då allt kändes rätt vid första mötet. För det första otroligt fin design såklart men också väldigt proffsigt bemötande, vilket gjorde att jag kände att jag var i trygga händer.

Det kändes som Amanda förstod direkt vad jag efterfrågade och gillade. Jag visade olika bilder på vad jag tyckte var fint och Amanda visade då olika lösningar och tygprover på hur jag kunde få just min drömklänning!

Jag hade varit på en del ställen innan och provat “färdiga” klänningar och jämfört med de ställena var er service outstanding! Vilket också var väldigt avgörande.

Jag tycker att allt i processen har varit väldigt roligt att få vara med på. Och Amanda gör det väldigt enkelt, naturligt och personligt att vara med i processen. Det gör så mycket att få uppdateringar hur processen går eller en bild på något nytt som hänt. Och om jag kommit på något nytt eller velat ändra något under tiden har det aldrig varit några problem.

Det är mycket i en bröllopsplanering som känns rörigt, mycket man ska ha koll på och som man är orolig för hur slutresultatet ska bli. Men klänningprocessen (som jag kan tänka mig många andra oroar sig för) har jag inte oroat mig för alls.”

Clara
Foto: Anna Storm
Foto: Fabian Wester
Sarakajsa ord om oss:

Hur skulle du beskriva Calmius éve?
– Lyxigt, genomtänkt och exakt vad blivande brudar behöver.

Varför valde du att skapa din klänning med just Calmius éve?
– Jag letade efter den perfekta klänningen i månader, besökte varje bröllopsbutik i Stockholm och surfade runt på nätet. Jag visste exakt vad jag ville ha men det var omöjligt att hitta något som ens var i närheten av min drömklänning.

Hur var det att få bära sin egendesignade drömklänning på bröllopet?
– Helt underbart! Jag hade länge haft en bild av klänningen i mitt huvud och att lyckas få en skiss att bli verklighet med Amandas hjälp var som en dröm som gick i uppfyllelse. Fantastiskt roligt att få så många komplimanger angående klänningen.

Vad har varit det bästa i klänningsprocessen?
– Det bästa med klänningsprocessen har varit att få vara med under varje moment; från planering till val av tyger och att se hur klänningen omsorgsfullt skapas framför ögonen. Såklart även slutprovningen.

Vad skulle du säga till en blivande brud om oss?
– Amanda på Calmius éve visar verkligen att allt är möjligt. Jag hade lite svårt att förklara exakt hur klänningen skulle vara men Amanda kom med tips och råd och slutresultatet blev perfekt. Brudklänningen är en så pass stor och viktig del i bröllopet så jag tycker man ska gå all in.

VILL DU UPPLEVA DENNA RESA?

BOKA ETT FÖRSTA MÖTE MED AMANDA!
amanda@calmiuseve.com