VÅR VÄRLD

COUTURE TILL FLER

Couture design är ett begrepp som används inom modebranschen och som innebär unik design och noggrann tillverkning av kläder i högsta kvalité efter kundens önskemål, specifika mått och som endast sys upp i ett exemplar.
Vi vill att du som blivande brud ska få uppleva den känslan i val av klänning. Vi vill inte att du ska behöva kompromissa med det som finns utan att du ska få det som du vill ha.
Samtidigt som vi vill vara transparenta och ta ansvar för vår produktion, för människor och miljö.
När du väljer designa din klänning tillsammans vill vi att du ska känna dig trygg med ditt val och genom din medvetenhet bär man din bröllopsklänning med extra stolthet och ära på den stora dagen.

Så välkommen till vår värld, välkommen till oss på Calmius éve.

Låt oss komma i kontakt och starta din resa.

TYGER OCH TILLVERKNING

Alla material till våra klänningar är noga utvalda och handplockas från Europas främsta tygproducenter. När du väljer att köpa en klänning från Calmius éve är varje detalj av högsta kvalitet och många av våra tygval återfinns hos de stora internationella modehusen världen över. För oss är materialvalet samt val av tillverkning oerhört viktigt för att kunna erbjuda samma höga kvalitet och standard som couture men till ett betydligt rimligare pris. Att detta är möjligt är för att vi inte har några dyra lokalkostnader och för att vi också har valt att satsa digitalt.
Våra klänningar tillverkas enbart i Europa och den samarbetspartner som vi har valt har en stor kompetens och erfarenhet inom klänningsskrädderi. Skrädderiet drivs av kvinnor och det tillsammans med att det är ett europeiskt företag, bara en kort resa bort, gjorde vårt val av tillverkare enkelt.

Ambitionen är att vi ska kunna åka till fabriken och alla tygproducenter för att möta de personligen och få en känsla över deras verksamhet och hur det arbetar med miljöfrågor. Vi vill helt enkelt vara med att bidra till en hållbar framtid och genom att påverka och välja leverantörer utifrån värderingar vi tycker är viktigt tror vi vi kan göra skillnad. Vi

OM OSS

Från en längtan efter att driva något eget och med en passion för klänningar skapades Calmius éve av oss systrarna Linnea och Amanda Calmius. Det var under förra hösten 2019 som våra tankar om att skapa ett eget klänningsmärke väcktes och en kort tid därefter blev tankarna till verklighet. Vi ville komma med något nytt till en oförändrad och väldigt traditionell bransch, som just bröllopsbranschen är.< Calmius éve är den nya plattformen för den moderna blivande bruden. Vår stil är unik på den Skandinaviska marknaden, då den består av mer feminina och sensuella siluetter än det traditionella skandinaviska brudmodet erbjuder. Vi har valt att satsa digital och erbjuda virutella provningar där du som blivande brud kan tillsammans med dina tärnor träffa en brudstylist och få hela kollektionen presenterad. För det spelar ingen roll vart du bor, alla ska ha möjlighet att enkelt beställa och anpassa sin drömklänning.

Linnea har en högskoleutbildning inom marknadsinriktad försäljning och har en lång erfarenhet av att arbeta inom service och försäljning. Linnea brinner för minnesvärda upplevelser och hennes fokus är alltid på hennes kunder.

Linnea Calmius, CO-founder & head of experience för Calmius éve, med stort intresse för fotografering, upplevelser och projektledning.

kontakt: linnea@calmiuseve.com

Amanda har studerat modedesign, mönsterkonstruktion och är utbildad sömmerska. Hon har även en utbildning i företagsekonomi och entreprenörskap. Amanda har en stor passion för design och passform och hennes målsättning är att alltid få kunden att känna sig som sitt vackraste jag.

Amanda Calmius, CO-founder & designer på Calmius éve, med stort intresse för tyger, passform, entreprenörskap och girl power!

kontakt: amanda@calmiuseve.com

Kontakta oss

2 + 2 = ?